Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Διαλύουν τον σημαντικότερο ενεργειακό κόμβο της χώρας

Με το σχεδιασμό του Εθνικού Μεταβατικού Σχεδίου Περιβαλλοντικής Προσαρμογής των θερμοηλεκτρικών μονάδων, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τελευταία, δυστυχώς, η ΔΕΗ ακολούθησε την απλουστευμένη λύση για την μείωση των εκπομπών , δηλαδή, τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ από την ηλεκτροπαραγωγή, χωρίς να υπάρχει καμία τεκμηρίωση.

Θα διαλύσουν τον σημαντικότερο ενεργειακό κόμβο της χώρας, που διαθέτει τις προϋποθέσεις για επέκταση της ΔΕΗ στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Γιατί το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας :
• Παράγει το 55% περίπου της ενέργειας
• Ο λιγνίτης του παρέχει ασφαλή τροφοδοσία σε αντίθεση με τα εισαγόμενα καύσιμα
• Διαθέτει επαρκή αποθέματα λιγνίτη με χαμηλό κόστος
• Έχει δυνατή υποδομή σε εγκαταστάσεις
• Και το βασικότερο διαθέτει εξαιρετικό προσωπικό με τεράστια τεχνογνωσία

Κυκλοφόρησε ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που πανηγυρίζει για το παραπάνω σχέδιο, ή δεν καταλάβανε ή νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα καταλάβουν ότι με το προτεινόμενο σχέδιο ο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα λειτουργεί λιγότερο από 8 μήνες το χρόνο και μετά 4 μήνες το χρόνο μέχρι το 2020.
Αυτό το θεωρούν μεγάλη επιτυχία , πήγανε και « εκδρομή » στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, για να επιτύχουν το αποτέλεσμα αυτό.

Καμία πρόταση, καμία προσπάθεια για διερεύνηση δυνατότητας προσαρμογής των υφισταμένων μονάδων.
Καμία πρόταση για έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία με τους σχεδιαζόμενους αγωγούς για την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των μονάδων.
Καμία πρόταση για εφαρμογή νέων τεχνικών λύσεων δέσμευσης , αποθήκευσης του CO2.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι συνδικαλιστές μας συζητούν μόνο το πότε θα κλείσουμε αλλά καθόλου για την πιθανότητα να αναπτυχθούμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τι τους εμποδίζει; Γιατί πάνε αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της περιοχής;

Υ.Γ Ευχαριστούμε τους συναδέλφους Παλάσκα, Κοτρότσιο κλπ για τα συγχαρητήρια τις συμβουλές και την « ανησυχία τους» για το μέλλον του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ προς εκλεγμένα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.
ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 12/5/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Βαγγέλης Παπαδόπουλος Γιώργος Παγκούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου